Här får ni receptet på denna jättegoda rulltårta, med lingon och vit choklad. Man kan ha olika bär i den, som hallon, röda vinbär och blåbär. Jag bakade den och alla som fick smaka ,tyckte den var gudomligt god.
Recept
3 ägg
2dl socker
2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
Fyllning och garnering:
3dl vispgrädde
3dl matyoghert (turkisk yoghert)
1dl florsocker
50g vit choklad
125g frysta lingon eller andra bär.
1.
Sätt ugnen på 250 grader
2.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem.
Blanda hastigt till en slät smet.
3.
Bred ut smeten i en långpanna med smörpapper i botten.
Grädda kakan mitt i ugnen 3-4 minuter.
4.
Stjälp upp kakan på ett sockrat smörpapper och dra försiktigt bort papperet.
5.
Vispa grädden, inte för hårt och blanda med yoghert och florsocker.
Dela blandningen i 2 delar.
6.
Rör ner lingonen i den ena skålen. Bre lingonblandningen på kakan och rulla ihop.
Linda om smörpapperet och låt vila 5 minuter.
7.
Ta bort papperet och bre den återstående gräddblandningen över rulltårtan.
Riv blockchokladen över kakan på den grövsta sidan på rivjärnet.
2 kommentarer:
hej Pia..jag ska göra tårtan till studenten o den ser så god ut innan jag ens smakat den..mmmska bli en hitt..kram lisbeth,,hälsa bosse..
Fina och inspirerande kort du har tagit!
Hoppas det blir napp på soffan.
Syster
Skicka en kommentar